Kuukauden kysymys

Mikä saa sinut kevätfiilikselle?

Nyt haluamme tietää, mikä saa sinut kevätfiilikselle? Jos haluat, voit samalla jakaa omat kevättunnelman nostajat!

Kysely on avoinna 9.3. – 5.4.2020. Tulokset julkaistaan seuraavassa Kotipuutarha-lehdessä sekä Kotipuutarhan nettisivuilla ja somessa.

Kuukauden kirja-arvonnassa on tällä kertaa palkintona Keittiötarhurin käsikirja (Minerva/Agneta Ullenius).

 

28 Comments

 • Viime kesänä ihmettelin perhoslaumaa oreganopenkissäni keskellä kirkasta kesäpäivää täällä Vihdissä. Googletin ja totesin niiden olevan Gammayökkösiä.

  • Mulla ei onnistunut yksikään kasvatettu orvokki. Tuli vaan lehtiä, mikä mahto mennä vikaan? Olen keltanokka. Riittääkö yksi koulinta orvokin taimille? Toisaalta parvekkeeni on liian kuuma niille.. Vinkkejä otetaan vastaan.

   • Hei! Kiitos kysymyksestä. Orvokki ei ole helpoimpia siemenestä kasvatettavia, ja vaatii pitkän esikasvatuksen. Kylvöt kannattaa tehdä ajoissa kevättalvella, jotta kukinnasta saa nauttia pitkään. Runsas valo on esikasvatuksessa eduksi, ja lisäksi orvokki viihtyy viileässä. Lehtien runsaus kukinnan kustannuksella kielii yleensä ravinteiden epätasapainosta, ts. liiallisesta typestä suhteessa muihin ravinteisiin. Uudella innolla taas ensi vuonna! Ystävällisin terveisin, Heli / Kotipuutarha

 • Odottelen vieläkin että pienimuotoiseksi viidakoksi asti viihtyneet hajuherneeni ja petuniani ymmärtäisivät että eivät ole ikivihreitä kasveja vaan paleltuisivat ja lakastuisivat jo, jotta pääsisin istuttamaan kukkasipulit vihdoinkin. Jotenkin en henno poistaa niitä kukkivina, nuppuakin näyttää olevan tulossa aina vain…

 • Suunnitelmissa kerätä hyönteisille sopivia piilopaikkoja kasvimaan ja marjapensaiden läheisyyteen sekä hyönteishoukuttimiksi sopivien kukkien kylvöä. Kevät ja alkukesä ongelmallisia.

 • Lavaviljelyä. Isoihin kukkaruukkuihin erilaisia kesäkukkia, osa ostettuja ja osa itse kasvatettuja.
  Lavoihin, joissa olen kasvattanut keltasipulia, on pesiytynyt sipulikärpänen. Millä niistä pääsee eroon ?

 • Tomaatit ja kurkut, kelloköynnökset ja samettiruusut kasvatan joka vuosi. Vaihtelevasti , kuten tänä keväänä pasuunakukkaa, salkoruusuja ja muutaman rimssureunaisen orvokin idättelen ja taimikasvatan. Joitakin hankin puutarhalta valmiina kukkivia perennoja ja kesäkukkia ja myös kuten kesäkurpitsat ja yrttejä.

 • Minulla iso puutarha jossa kasvihuone ja kasvimaa. Niin kasvatan paljon eri vihanneksia ja kesäkukkia sekä perennoja. Sitten talvetan pelargonit, daaliat, kannat, pasuunakukat, oliivipuun ja miekkalijat.

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.