Pylvästyräkin varttuneet pikkupistokkaat

pylvästyräkin varttuneet pikkupistokkaat
Pylvästyräkin pistokas on kasvattanut melkoiset juuret itselleen.

Lähes vuosi sitten maaliskuussa päätin latvoa honkkeloituneen pylvästyräkin. Perehdyin huolella erilaisiin latvomis- ja pistokasohjeisiin ja taisin silloin löytää parhaimman. Nyt pylvästyräkin varttuneet pikkupistokkaat näyttävät hyvinvoivilta ja komeilta. Pylvästyräkki on yllättävän nopeakasvuinen viihtyessään ja uusi latvominen odottaa tänä keväänä reilu 60 cm korkeaksi kasvanutta emokasvia. Viime vuonna lyhensin emokasvin pituutta reilu 40 cm, jotta sain tyräkkiin ryhtiä ja uutta muotoa. Nyt emokasvi on kasvanut liki 10 cm pituutta ja pikkupistokkaat ovat saaneet lisää mittaa 4-6 cm.

Pylvästyräkin varttuneet pikkupistokkaat
Emokasvi ja pikkupistokkaat saviruukuissa paraatipaikalla.

Pylvästyräkki poikineen on paraatipaikalla tämän vuoden trendivärillä maalattua seinää vasten ja ihanaakin ihanamman antiikkitaulun vieressä. Väriyhdistelmät ja tunnelma ovat kohdillaan. Kevään aikana siirrän pylvästyräkin varttuneet pikkupistokkaat aion siirtää yhteen ruukkuun ja kasvattaa niistä pikkuhiljaa emokasvin veroisen yksilön. Kun kolmiomaisen pylvästyräkin varren leikkaa niin se haarautuu kolmeen osaan ja näin koko komeudelle alkaa tulemaan pikkuhiljaa myös leveyttä. Täältä pääset lukemaan pistokkaiden latvomisen ja kasvattamisen salaisuudet: Pylvästyräkin latvominen ja pistokkaat

Pylvästyräkin varttuneet pikkupistokkaat
Pylvästyräkki nauttii kohtalaisen kohtalaisen vähäisestä kastelusta
pylvästyräkin varttuneet pikkupistokkaat
Pistokkaat ovat kasvaneet alkuperäisestä 17cm pituudesta 23 cm pituuteen vuoden aikana

2 Comments

 • Tyräkkisi ovat kasvaneet upeasti!

  Lähes vuoden olemme odotelleet oikeaa vuodenaikaa ja lopputulosta tyräkkiesi kanssa rohkaistuaksemme leikkaamaan oman yli metrin pituisen hujoppimme. 🙂 Nyt kädet syyhyää jo pahasti!

  Muutama kysymys olisi vielä ennen operaatiota:

  – Kummat tyräkit lähtivät kasvamaan paremmin vedessä vai mullassa olleet?
  – Mihin multaan istutit uudet tyräkit?
  – Kuinka usein kastelit niitä?

  Kiitos vastauksistasi jo etukäteen

 • Tyräkit ovat niin kovin hitaita pistokasvaiheessa. Laitoin ainostaan veteen juurtumaan nämä. Mutta ennen kun laitat veteen juurtumaan niin tyräkkien on syytä antaa kuivahtaa useamman päivän ajan, niin että leikkuupinnat arpeutuvat hyvin. Juurtuminen kesti muistaakseni useamman kuukauden. Ja kun ensimmäiset juuret olivat ilmestuneet laitoin pikkuiset kukkamullan ja hiekan sekoitukseen kasvamaan. Kastelin aina kun multa oli kuvunut

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.