Koronakesän uudet niityt

Jämsän puutarhaseurassa aktivoidaan
jäseniä pelastamaan pörriäisiä
ja vaalimaan
puutarhan monimuotoisuutta.

Millaista toimintanne oli koronakesänä?

Toiminta jäi vähäiseksi, ja päätimmekin olla perimättä jäsenmaksua tänä vuonna. Tärkeimmäksi kesän tavoitteeksi muodostui tiedon jakaminen liittyen hyönteiskadon hillitsemiseen, monimuotoisuuteen ja kestävään kehitykseen. Yhdistys kustansi jäsenilleen niittysiemeniä, jotta jokainen innostuisi perustamaan pienen kukkakedon omaan puutarhaan.

Millaisia tapaamisia järjestätte?

Johtokunta kokoontuu muutamia kertoja vuoden aikana, minkä lisäksi tapaamme pääasiassa retkillä ja kursseillamme. Jokavuotiseksi on muodostunut omenapuiden leikkausilta, jota nyt on aikomus laajentaa kaikkien kasvien leikkausillaksi. Lisäksi olemme järjestäneet vuosittain muun muassa joulukukkien sidontakurssin sekä betoni- ja pajutyökursseja. Joka toinen vuosi tehdään puutarhapainotteinen ulkomaanmatka. Niillä on toisinaan ollut mukana myös naapuriseurojen jäseniä, mikä on lisännyt yhteistyötä.

Mitä tulevaisuuden suunnitelmia teillä on?

Toiveissa on laajentaa jäsenten ja muidenkin kuntalaisten tietoutta puutarha-alan asioista ja saada innostumaan muun muassa kotitarveviljelystä sekä oman ympäristömme kaunistamisesta.

Löytyykö Jämsän seudulta hyviä puutarhakohteita?

Täällä tärkeimpiä julkisia puistokohteita ovat Lamminsuon puisto sekä joenrannan alueet, muun muassa Apteekkarin yrttimaa. Jämsänkosken taajamasta löytyy kaunis rantareitti Oinaalasta uimahallille ja Ilveslinnalle. HE