Kiinnostava kerho

Mallikas vaihtoehto

Pohjanmaalla toimiva NÖT-puutarhaseura kokoaa harrastajat yhteen laajalti Pietarsaaren ympäristöstä. Yhdistys innokkaine jäsenineen kannustaa myös nuoria puutarhan pariin.

Milloin ja miksi yhdistyksenne perustettiin?

Yhdistys perustettiin 1948 alan ammattilaisten aloitteesta. Halu kohentaa asuinympäristöjä maalla ja kaupungissa oli suurta. Yhdistykselle hankittiin työvälineitä, joita lainattiin jäsenille. Pääpaino oli hyötyviljelyn edistämisessä, mutta Pietarsaaren ympäristössä satsattiin myös kukkaviljelyyn. Siemeniä ja taimia on vaihdettu opastuksen kera aivan alkuvuosista asti.

Kuinka paljon yhdistyksellä on jäseniä?

Tällä hetkellä yli 400. Meillä on paljon 25–35 vuotiaita jäseniä, mistä olemme iloisia, sillä jatkuvuus on yhdistyksen elinehto.

Miten toimitte?

Teemme lyhyitä ja pitkiäkin ulkomaanmatkoja, jotka ovat hyvin suosittuja. Samoin pihavierailut ja retket lähiseudulle keräävät runsaasti osallistujia. Vaikka toimintamme taimenvaihtoineen ja esitelmineen on melko perinteistä, hiipumisen merkkejä ei näy. Kuukausikokoukset vetävät talvella 40–80 osallistujaa, ja niiden aiheet ovat inspiroivia. Opimme toisiltamme koko ajan uutta.

Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia teillä on?

Seuraamme näyttelyissä ja muualla maailmassa esille tulevia uutuuksia ja trendejä. Alkuajan ammattilaisvetoisesta toiminnasta on siirrytty puhtaasti harrastajalähtöiseksi yhteisöksi. Monella harrastajalla on omien kokemustensa kautta erityisosaamista ammattilaista enemmän.

Paljonko jäsenmaksunne on ja mitä sillä saa?

Jäsenmaksu on vain 10 euroa vuodessa, ja sen maksettuaan voi osallistua kaikkeen toimintaan. Jäsenkortilla saa alennusta useasta paikallisesta yrityksestä. AO

www.dlf.fi