Lukijasivut

Anna palautetta

Ilahduttiko jokin jutuista erityisesti tai jätitkö jonkin kokonaan lukematta? Anna meille palautetta samalla kun vastaat lukijakilpailuun ja osallistu lehden kehittämiseen!

Oli niin upea tarina puutarhasta Porvoossa kuvituksineen ja pohjapiirroksineen, että olen jo kahteen kertaan lukenut sen ja jään silmäilemään kuvia aina kun sivut lehteä lukiessa osuvat auki. Kuin satukirjan maailmaan menisi! Myös se lohduttaa, että paikka on tehty vähitellen, eikä tarvitse olla heti valmis.

Suvi Piiroinen, Helsinki

Kesäkodin huoleton puutarha oli juuri kesäkotiin sopivaa, helppolukuista ja kiinnostavaa, mutta myös innostavaa luettavaa.

Teija-Leena Kylänpää, Eurajoki

Monipuolinen lehti kuten aina, luettavaa riittää kannesta kanteen. Parasta lehdissä on puutarhaharrastuksen monipuolisuuden esille tuominen – tässäkin lehdessä oli ison pihan omistajia ja sitten kaktusharrastaja. Kukin omalla tyylillään!

Teija Välinoro, Muurame

On kiinnostavaa lukea erilaisista puutarhoista. Näkee kuvia sellaista yhdistelmistä ja viritelmistä, joita ei osaisi kuvitellakaan. Kaikki henkii joka tapauksessa omistautumista ja uskomatonta vaivannäköä. Ei voi kuin ihmetellä ja ihastella!

Arja Piira, Espoo

Mökillä lainasin mummin lehteä ja ihastuin oitis. Mökkikauden loputtua taidan vierailla kirjaston lehtihyllyillä.

Eveliina Siimes, Kaarina

Mukavaa, kun metsäpuutarhat ja luonnonmukaiset puutarhat saavat palstatilaa. Oma mökkipuutarha on sellainen olosuhteiden pakosta. Omaa silmää se osin miellyttää, toisin paikoin ärsyttää, mutta liikaa säntillisyyttä ei meidän rinnetontilla tule näkymään.

Marja-Riitta Myllymäki, Helsinki

Tykkään eniten kaikenlaisista vinkkijutuista, miten saa tietyn kasvin menestymään tai miten voi ratkaista tietyn ongelman, en niinkään pihaesittelyistä. Mansikkamaan tuholaiset (muurahaiset) olisivat esimerkiksi itsellä ajankohtaisia.

Lotta Lehtinen, Kärsämäki

Pitkästä aikaa luin kunnolla Kotipuutarhan ja olipa mukavia ja kiinnostavia juttuja koko lehden verran, kiitos!

Eeva Honkanummi, Espoo

Juttu kierrätyslannoitteista oli erittäin mielenkiintoinen.

Ella Lyyra, Koria

Kansi oli todella houkutteleva kaupan lehtihyllyllä!

Mindi Nurmisto, Nummela

Lähetä viesti

Voit lähettää palautetta myös osoitteeseen kotipuutarha@puutarhaliitto.fi. Julkaisemme tällä palstalla tekstit mieluiten kirjoittajan omalla nimellä. Toimitus voi lyhentää kirjoituksia.


Täsmennys

Numerossa 7/2019 Kohtaamisia-palstalla kerroimme, että Lohjansaaren Fruticetumissa on geeninsiirrolla ruvenkestäviksi jalostettuja omenapuulajikkeita. Geenitekniikan lautakunta on toivonut meiltä väärinkäsitysten välttämiseksi täsmennystä, että geeninsiirrolla tarkoitetaan jutussa normaalia risteyttämistä, vaikka sana monesti yhdistetään geenitekniikkaan. Fruticetumin puut eivät siis ole muuntogeenisiä (GMO), vaan geenit on siirretty niihin perinteiseen tapaan jalostamalla.


LUKIJAÄÄNESTYS

Mikä oli tämän numeron paras juttu? Osallistu kilpailuun netissä!

Äänestä 4.9.2019 mennessä osoitteessa kotipuutarha.fi/kilpailut

Arvomme osallistujien kesken erittäin hiljaisen, verkkovirralla toimivan Bosch Universal Garden Tidy -lehtipuhaltimen ja -imurin, joka myös silppuaa lehdet. Käyttötapojen vaihto tapahtuu pikavapautusmekanismilla ilman työkaluja. Palkinnon arvo 119 €.


Julkiset puutarhat ovat selvästi suosituimpia kohteita

Yli puolet vastaajista kertoi vierailevansa itsenäisesti julkisissa puutarhakohteissa Suomessa, kun kysyimme heinäkuun kysymyksessä, Harrastatko puutarhamatkailua? Avoimissa vastauksissa mainittiin lempikohteiksi muun muassa Keukenhof Hollannissa sekä Elimäen Mustila. Kukkakirjan voitti Pirkko Lassila Köyhänperältä. Onnea voittajalle ja kiitos kaikille kyselyyn osallistuneille!

6 | 2019

Näistä lukijat pitivät eniten

Lisää luontoa pihaan

Ihanien yllätysten akileijat

Kokkailijan kasvimaalla

La Siesta Brisa -riippumaton voitti Sampsa Vanhala Kokkolasta.


kotipuutarha.fi/kuukauden-kysymys

Nyt kysymme,

miten hyödynnät kauden sadon?

Vastaa kyselyyn netissä 4. elokuuta mennessä

Kotipuutarha.fi/kuukauden-kysymys

Halutessasi voit osallistua samalla kirja-arvontaan, jonka palkintona on Lisää kasvisruokaa koko perheelle (Gummerus).

KysELYN TULOKSET julkaistaan seuraavassa lehdessä ja Kotipuutarhan verkkosivuilla sekä lehden somekanavissa.