Sukellus suomalaisuuteen

Muutama vuosi sitten sain lukijalta viestin, jossa toivottiin juttuja aidoista suomalaisista puutarhoista. Niitä olemme toki esitelleet joka ikisessä numerossamme, mutta todennäköisesti viestin lähettäjä toivoi jotain enemmän.

Pitkän kypsyttelyn jälkeen päätimme pohtia, millainen suomalainen puutarha on nykyajassa, sillä paluu menneisyyteen tuskin on enää mahdollista. Ihmisten tarpeet ja toiveet ovat muuttuneet siitä, mitä ne olivat esimerkiksi rintamamiestalojen rakennusaikaan 40-luvulla, kun tärkeintä oli ruoan kasvatus.

Pienimuotoinen hyötyviljely omalla pihalla on edelleen suosittua, mutta yhä tärkeämpiä teemoja ovat myös vihreän ympäristön vaikutus ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin, ilmastonmuutoksen tuomien kaupunkitulvien torjunta kasvillisuuden avulla sekä ympäristön säilyminen monimuotoisena.

Aitoja suomalaisia puutarhoja pääsee näkemään myös ensi viikonlopun Avoimet puutarhat -tapahtumassa. Sellainen voi syntyä perinneperennoilla mummonmökin pihaan tai koristeheinillä kerrostaloympäristöön. Tärkeintä on, että se vastaa asukkaiden tarpeita ja tuo heille hyvää mieltä.

Ihania puutarhahetkiä!


Toimitus

Päätoimittaja Maija Stenman

Toimituspäällikkö Minna Siltala

Toimittajat Heli Einesalo, Annikki Oikkonen, Piia Reinikainen

Graafikko Pekka Hannila

Media-assistentti Agneta Järvenpää

Kotipuutarha-lehti Viljatie 4 C, 00700 Helsinki

p. (09) 584 166

kotipuutarha@puutarhaliitto.fi tai

etunimi.sukunimi@puutarhaliitto.fi

Tämän numeron avustajat Maija Astikainen, Katri Einola, Johannes Enroth, Adrian Evans, Kati Jukarainen, Wiivi Koskela, Hanna Marttinen, Tristan Ormfelt, Paula Ritanen-Närhi, Ella Räty, Teija Tuisku, Ritva Tuomi, Outi Tynys, Kaisa Viitamäki, AnnaMarja Vilander

Asiakaspalvelu

Kotipuutarha-lehti Viljatie 4 C, 00700 Helsinki

p. (09) 5841 6501 tai p. (09) 5841 6503

tilaajapalvelu@puutarhaliitto.fi

www.kotipuutarha.fi

Tilaushinnat vuonna 2019

Kestotilaus 36,70 e/5 nron laskutusjakso tai 72 e/10 nron laskutusjakso.

Määräaikainen vuositilaus 84 e/10 numeroa.

Ilmoitusmarkkinointi

Saarsalo Oy Jussi Piha p. 050-522 5475 ja

Timo Lepistö p. 044-534 9878

etunimi.sukunimi@saarsalo.fi

Kirjapaino Forssa Print

Aikakauslehtien Liiton jäsen ISSN 0355-8673

Tämän lehden osoiterekisteriä voidaan käyttää ja luovuttaa suora- markkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Tietosuojaseloste kotipuutarha.fi/tietosuojaseloste/

Markkinointi- ja luovutuskiellot: tilaajapalvelu@puutarhaliitto.fi