Neuvot ja niksit

Sammallinnut sopivat hienosti metsäiseen puutarhaan tai kivipuutarhan somisteeksi.
Sammallinnut sopivat hienosti metsäiseen puutarhaan tai kivipuutarhan somisteeksi.

Muotoile lintuja kanaverkosta

Metalliverkosta syntyy helposti viehättäviä lintupatsaita puutarhaan. Täytä ne sammalella ja lisää halutessasi multatila yrttipyrstöä varten.

1.LEIKKAA kanaverkosta 75 cm pitkä pala. Pyöräytä verkko toisesta päästä rullalle, josta on helppo muotoilla käsin linnun pää. Supista verkkoa kaulaa kohti. Ompele pää muotoonsa vihreällä ohuella metallilangalla.2.TÄYTÄ pää ja kaula sammalella, jonka jälkeen voit vielä hioa muotoa joko supistamalla tai venyttämällä kanaverkon aukkoja. Taittele linnun pyrstöpuoli sivuilta keskelle ristikkäin samaan tapaan kuin lahjapaketin pääty. Taita verkon ylimääräinen pituus vatsan alle ja ompele taitos kiinni linnun vartaloon metallilangalla.3. VUORAA linnun vartalo sammalella ja täytä mullalla. Leikkaa verkosta 35 x 25 cm:n kokoiset palat siiviksi. Taita palat kahtia ja muotoile lankaleikkureilla ja taivuttelemalla siipien muotoisiksi. Täytä siivet sammalella ja ompele täyttöaukot umpeen metallilangalla. Kiinnitä siivet linnun vartaloon metallilangalla.4. ISTUTA timjami pyrstöksi ja peitä näkyvä multapinta sammalella. Muista kastella timjamia heti istutuksen jälkeen ja myöhemminkin säännöllisesti.

Tee näin:

1.leikkaa kanaverkosta 75 cm pitkä pala. Pyöräytä verkko toisesta päästä rullalle, josta on helppo muotoilla käsin linnun pää. Supista verkkoa kaulaa kohti. Ompele pää muotoonsa vihreällä ohuella metallilangalla.

2.Täytä pää ja kaula sammalella, jonka jälkeen voit vielä hioa muotoa joko supistamalla tai venyttämällä kanaverkon aukkoja. Taittele linnun pyrstöpuoli sivuilta keskelle ristikkäin samaan tapaan kuin lahjapaketin pääty. Taita verkon ylimääräinen pituus vatsan alle ja ompele taitos kiinni linnun vartaloon metallilangalla.

3. vuoraa linnun vartalo sammalella ja täytä mullalla. Leikkaa verkosta 35 x 25 cm:n kokoiset palat siiviksi. Taita palat kahtia ja muotoile lankaleikkureilla ja taivuttelemalla siipien muotoisiksi. Täytä siivet sammalella ja ompele täyttöaukot umpeen metallilangalla. Kiinnitä siivet linnun vartaloon metallilangalla.

4. istuta timjami pyrstöksi ja peitä näkyvä multapinta sammalella. Muista kastella timjamia heti istutuksen jälkeen ja myöhemminkin säännöllisesti.

Tarvikkeet: 

vihreää 60 cm leveää kanaverkkoa 1,1 metriä/lintu

ohutta vihreää metallilankaa

lankaleikkurit

mitta

luvalla kerättyä sammalta

timjami tai muu napakka, lyhytversoinen yrtti

Muotoile verkkoa rohkeasti puristamalla ja venyttämällä.