Kiinnostava kerho

Elävää historiaa

Uunituore Suomen PuutarhaPerinne -yhdistys kokoaa puutarhaperinteen ystävät ja taltioi alan nykykäytäntöjä tuleville polville.

Miksi yhdistys perustettiin?

Halusimme nähdä perinteen vaalimisen museotoimintaa laajemmin. Puutarhamuseo oli pääasiassa Puutarhaliiton ja Hämeen ammattikorkeakoulun harteilla. Halusimme luoda yhdistyksen avulla yhteiselle asialle laajemman pohjan.

Mihin toimintanne painottuu?

Keskitymme parhaillaan kuluvaan aikaan, jotta saamme pidettyä yllä historiallisen jatkumon. Museotoiminnassa mielenkiinto kohdistuu usein menneeseen aikaan ja tärkeitä asioita jää tuoreeltaan taltioimatta. Henkilöiden nimet, ajassa elävät ilmiöt ja tarinat häipyvät nopeasti muistista, ellei niitä tallenneta.

Onko teillä jo jäseniä?

Jäsenhankinta on vielä alullaan, sillä toiminta on vasta käynnistymässä. Meneillään on kummiusjäsenkampanja ja meitä voi tukea kannatusjäsenenä, vaikka ei ehtisi mukaan toimintaan.

Voiko teille toimittaa jotain tärkeää taltioitavaksi?

Lahjoituksia kannattaa tarjota, vaikka voimme ottaa tavaroita vain rajallisesti vastaan. Tallennamme arvokasta materiaalia mahdollisuuksien mukaan myös digitoimalla ja muilla uusilla menetelmillä.

Miksi yhdistykseen kannattaa liittyä?

Olemme avoimia hyville ideoille ja haemme yhdistykseen erilaisia osaajia. Samoja asioita arvostavien kanssa on ilo toimia. Teemme kesäkuussa Kankaisten ja Louhisaaren kartanoihin ensimmäisen retken, jonne voi jo ilmoittautua. Järjestämme jatkossakin retkiä mielenkiintoisiin kohteisiin. 

Paljonko jäsenmaksunne on?

Henkilöjäseniltä 25 euroa ja yhdistyksiltä ja yrityksiltä 150 euroa. SuPua voi tukea myös kummina, jolloin jäsenmaksu on 500 euroa vuodessa. Kannatusjäsenmaksulla saa mediatilaa ja näkyvyyttä. AO

www.puutarhaliitto.fi/SuPu