Lukijasivut

Anna palautetta

Ilahduttiko jokin jutuista erityisesti tai jätitkö jonkin kokonaan lukematta? Anna meille palautetta samalla kun vastaat lukijakilpailuun ja osallistu lehden kehittämiseen!

Lehti on muuttunut "nuorekkaampaan" suuntaan ja jutut ovat ajankohtaisia ja innostavia. Oma hyötykasvimaa kiinnostaa meitä nuoremmankin (30 vuotiaita) polven lukijoita ja siksi onkin hyvä, että on lehti jonka jutut eivät pyöri mummon pölyttyneiden huonekasvien ympärillä. Tosin monet niistä mummon kasveistakin ovat tällä hetkellä trendikkäitä. Kiitos siis ajantasalla pysymisestä ja lisää juttuja kaupunkilaispuutarhureille.

Sanna Surakka, Vantaa

Pidin jutusta ja kuvista "Alkukesän kurjenpolvet", koska sain uusia vinkkejä mitä erilaisia kurjenpolvia voin ostaa ensi kesänä tulevaan uuteen kukkamaahan. Kiitos!

Hannu Kankare, Uusikaupunki

Miten te keksittekään aina uutta! Talven mittaan Kotipuutarha-lehti on taas tarjonnut suuren joukon uusia niksejä ja vinkkejä kotipuutarhurille. Kesän odotus kuluu joutuisasti, kun uusin ohjein idättelen tomaatin siemeniä kahvisuodattimen päällä ja nikkaroin kukkapylvästä. Kotipuutarha-lehti on monin verroin hintansa arvoinen.

Tarhurineito, Helsinki

Jos oli vielä talvihorroksessa ja sai tämän numeron niin kyllä heräsi! Lehti täynnä juttuja niin paljon, että pakko mennä ostamaan siemeniä ja yrittää taas kerran esikasvatusta. Olen monta kertaa pettynyt taitoihini, mutta jos nyt onnistuisin luomaan leikkokukkapuutarhan siirtolapuutarhalleni.

Ulla Nukarinen, Kokkola

Oli todella kiva numero monine kiinnostavine juttuineen. Leikkokukkia käsittelevän artikkelin ihanat karkkiväriset kuvat herättivät heti hirmuiset kylvöhalut!

Sofia Aronen-Ketola, Turku

Viherpeukalo osoitti lehden lukemisen myötä heräämisen merkkejä. Etenkin juttu tuhkan käytöstä oli hyödyllinen. Lämmitämme taloa osin puulla, joten tuhkaa kertyy paljon. Jatkossa ripottelen sen pihalle enkä pussita sekajätteen joukkoon.

Heidi Rantanen, Lahti

Varsinkin vesimelonin kasvattamisesta kertova juttu oli kiinnostava, taidan ensi kesänä koittaa itsekin muutaman taimen kasvattaa.

Emmi Korhonen, Ylivieska

Olipas mielenkiintoinen lehti! Sain sen mieheltäni naistenpäivän kunniaksi, kukkakimpun kera. Yhdeltä istumalta ahmin lähes kaiken innostuen pitkästä aikaa taimikasvatukseen. Ainoa miinus pienestä fonttikoosta, jota oli tosi vaikea lukea laseillakaan. Toisaalta tietysti kiva että asiaa mahtuu enemmän.

Päivi Reini, Muurame

Kotipuutarha on Suomen paras puutarhalehti vuodesta toiseen. Toivoisin lisää juttuja harvinaisten puiden lisäämisestä. Tähän astiset vaahteroita käsittelevät jutut ovat olleet erittäin mielenkiintoisia.

Marja Helminen, Sipoo

Lehden maaliskuun numero on lupaus kevään tulosta. Tuntuu ettei silmät riitä kuvien katselussa. Innostuneena odotan lumen sulamista että voi upottaa kätensä multaan.

Kaija Kokkonen, Savonlinna

Lähetä viesti

Voit lähettää palautetta myös osoitteeseen kotipuutarha@puutarhaliitto.fi. Julkaisemme tällä palstalla tekstit mieluiten kirjoittajan omalla nimellä. Toimitus voi lyhentää kirjoituksia.


ENEMMÄN ÄÄRISÄITÄ, VÄHEMMÄN PERHOSIA JA MUITA HYÖNTEISIÄ

Kiitos maaliskuun kyselyyn vastanneille! Ilmastonmuutoksen havainnoista kärkeen nousivat äärisäät ja hyönteisten väheneminen. Vapaissa kommenteissa mainittiin tuulisuus, monien lajien normaalia aikaisempi kasvuunlähtö sekä viime kesänä gammayökkösten parveilu. Arvonnassa IDUT JA VERSOT ruukusta keittiöön -kirjan voitti Antero Sipponen Saarijärveltä. Onnea voittajalle!


Vastaa netissä

kotipuutarha.fi/kuukauden-kysymys

Kerro meille, mistä puutarhatrendeistä olet innostunut juuri nyt?

Vastaa kyselyyn netissä 7. huhtikuuta mennessä

Kotipuutarha.fi/kuukauden-kysymys

Halutessasi voit osallistua samalla arvontaan, jonka palkintona on kirja SYÖTÄVÄN HYVÄT 38 salaattia ja kulhoa (Atena).

KysELYN TULOKSET julkaistaan seuraavassa lehdessä ja Kotipuutarhan verkkosivuilla sekä lehden somekanavissa.

2 | 2019

Näistä lukijat pitivät eniten

Maukkaimmat tomaatit

Uutuussiemenet – satokausi kiikarissa

Biodynaaminen viljely – juurevaan suuntaan

Weledan tuotepaketin voittivat Anniina Harsia Pirkkalasta ja Seija Nousiainen Husulasta.


LUKIJAÄÄNESTYS

Mikä oli tämän numeron paras juttu?

Äänestä 24.04.2019 mennessä osoitteessa kotipuutarha.fi/kilpailut

Arvomme osallistujien kesken käyttövalmiin seinään kiinnitettävän GARDENA roll-up 25 -letkukelan. Letku (25 m) vedetään kevyesti ulos ja se voidaan pysäyttää noin 50 cm:n välein. Käytön jälkeen letku kelautuu automaattisesti takaisin. Palkinnon arvo 159€. Lisätietoja www.gardena.com